2017. február 9., csütörtök

HOGYAN CSINÁLJ IDŐT MAGADNAK AZ ALKOTÁSHOZ!/ How to make time for your art?


HOGYAN CSINÁLJ IDŐT MAGADNAK AZ ALKOTÁSHOZ!

AZ IDŐNNK A LEGÉRTÉKESEB!
Életünk minőségét is közvetlenül befolyásolja, hogy mire fordítjuk az időnket.
Legtöbben az időnk nagy részét munkával töltjük és gyakran vágyunk rá, hogy elcsenjünk belőle.  Sok időt töltünk a barátainkkal a családunkkal illetve a róluk való gondoskodással. Rengeteget házimunkával, főzéssel, takarítással, bevásárlással.
Én sokszor gondoltam rá mennyi időt és helységet, teret megspórolnánk, ha nem kéne ennünk. (bevásárlás, főzés, evés, mosogatás - konyha wc nem is kellene).
Rengeteg olyan tevékenység van ami csak úgy szívja az időnket. 
A számítógépről, telefonokról, kütyükről nem is beszélek.
A rengeteg 'felelősség' egyszerűen háttérbe szorítja az alkotást. A nap végén egyszerűen nem marad idő és sokszor erő sem az alkotásra.
Vagy mégsem?
Mindannyiunknak ugyanaz a mennyiség - 24 óra- jut időből egy napra. 
Az, hogy hogyan töltjük el a napunkat, arról betekintést kapunk, hogy milyenek vagyunk mik az elsődlegesen fontosak az életünkben.
Igazság az, hogy egyszer kapjuk ezt az életet. 
Minden pillanat ami elmúlik, a nap amit eltöltünk az elment. Nem kapjuk vissza. Ez fiatal korban kevésbé juthat eszünkbe, de ahogy telik az idő talán egyre többször.
Közülünk azoknak, akik érzik azt a"kreatív bizsergést", és még sem csinálnak semmit az ahhoz vezet, hogy végül nagyon sajnálhatjuk az elvesztegetett időt, ha nem válaszolunk a hívó hangra. A percek kitesznek órákat, napokat éveket és visszatekintve azt kívánjuk bárcsak egy kicsit több időt tölthettünk volna a szenvedélyünkkel.

Mindig visszacseng a fülembe egy idős angol barátom Andy szavai:
MAKE TIME FOR YOUR ART!
MINDIG LEGYEN IDŐD A MŰVÉSZETEDRE!

Könnyű azt mondani az aktuális pillanatban, hogy nincs időm
De ez csak egy más értelmezése a
"most nem ez az elsődleges fontosságú feladatom"- mondatnak. 
Ha az az elsődleges, hogy művész legyél akkor a legfontosabb, 
hogy válaszolj a hívó hangra.
MEGÉRDEMLED.

Teljesen rendben van, hogy szakíts időt egyéb elfoglaltságaidból, hacsak egy pár percet is naponta és arra koncentrálsz ami téged boldoggá tesz. 
És ha a festés- vagy rajzkészségedet fejleszted, ami boldoggá tesz, ahogy én is csinálom akkor faragd le magadnak azokat a perceket mindennap.
Nem csak azért, hogy elérd a céljaidat és megúszd az utólagos sajnálkozást, hanem  azért mert biztosan állíthatom, hogy boldogabb lesz az életed, ha azt is beiktatod a napjaidba amit szeretsz.
Erről beszélni sokkal egyszerűbb mint megcsinálni ezért itt van pár segítő tanácsom:


a megoldást itt olvashatod  a zárt facebook csoportban
vagy a teljes cikket elküldöm neked