2014. március 27., csütörtök

A harmonikus párkapcsolat 12 pontja
1. Bizalom
A harmonikus párkapcsolat az a "hely", ahol otthon vagy, ahol megpihenhetsz. A társad az az ember, akiben feltétel nélkül megbízol, mert tudod, hogy megtart, tudod, hogy számíthatsz rá. Tudod, hogy azt teszi, amiben megállapodtatok, ha pedig mégsem - mert valami megváltozott -, akkor erről szól neked.
2. Egyensúly
Kapcsolatotokban egyensúly van, mert egyenrangúak vagytok. Mindketten teljes mértékben odaadjátok magatokat, nem tartotok vissza semmit. Mindketten úgy érzitek, hogy szívesen adtok, és rengeteget kaptok. A szeretet áramlása folyamatos, nem akadályozza semmi.
3. Figyelem
Amikor együtt vagytok, valóban odafigyeltek egymásra: a teljes, zavartalan figyelmedet ajándékozod a kedvesednek. Ez a figyelem teszi lehetővé, hogy mélyen egymásra hangolódjatok, és azt adjátok a másiknak, amire szüksége van.
4. Odaadás
Kapcsolatotok akkor tud fejlődni, és egyre harmonikusabbá válni, ha odaadod magad neki. Odaadod magad a változásnak; a kihívásoknak; a látszólagos konfliktusoknak; a kríziseknek. Így lehet eltakarítani a szeretet útjába kerülő akadályokat, és így tér vissza a szerelem újra és újra.
5. Finomság
A finom, gyengéd érintések, szavak és pillantások ugyanolyan fontosak egy párkapcsolatban, mint a szenvedélyes, intenzív, erőteljes megnyilvánulások. Vannak időszakok, amikor apró, finom mozdulatokat teszünk, és vannak, amikor nagyokat és lendületeseket.
6. Erő
A belső erő abban segít, hogy bátran igent tudj mondani az ismeretlennek tűnő helyzetekre, és bátran nemet tudj mondani, amikor arra van szükség, hogy meghúzd a határaidat. Ha erősek vagytok belül, a krízisek idején mindig megtartjátok egymást.
7. Könnyedség
A kapcsolatunk áramlása akkor válik könnyeddé, ha nem állunk ellen annak, ami van. Ha sikerül elfogadnod az éppen kialakult helyzetet, és abból kihozni a lehető legjobbat, akkor egy felszabadító, valóban szerelmes utazásban lesz részed.
8. Rugalmasság
A valódi rugalmasság nem a kompromisszumkészséget jelenti, hanem azt, hogy sohasem kell úgy gondolnod, kompromisszumot kötöttél. Mivel rugalmas vagy, nem érzed azt, hogy a dolgoknak mindenképpen úgy kellene történnie, ahogy te kitervelted.
9. Összhang
A csodálatos összhang - amit a táncosoknál is látsz - a párkapcsolatban is akkor jön létre, ha azt tesszük, amiben megállapodtunk. Ha a kedvesed ott van, amikor kinyújtod érte a kezed. Ha figyeltek egymásra, és egyszerre mozdultok. Ha tudtok egymásra támaszkodni, és tudjátok egymást emelni.
10. Öröm
Ahogy az életben általában, úgy a párkapcsolatban is az a fontos, hogy mindenki azt tegye, ami a számára a legnagyobb örömet okozza, és amiben jónak érzi magát. Ez lesz az alapja annak, hogy az együtt töltött idő mindig feltöltődést hozzon.
11. Szépség
Biztos te is láttál már olyan párt, akik annyira harmonikusak voltak együtt, hogy hosszan tudtál volna gyönyörködni bennük. Ez ebben az esetben nem azt jelenti, hogy a külső szépségük ragadott meg, hanem az a harmónia, ami a kettősükből áradt. Ezen a módon tesz hozzá a világ szépségéhez minden olyan pár, aki tudatosan törekszik arra, hogy a kapcsolatuk boldogságot hozzon.
12. Nyugalom
Ha a párkapcsolatodra a nyugalom is jellemző, az azt jelenti, hogy képesek vagytok időt szánni mindenre, ami fontos. Nem rohantok sehová, így van idő minden látszólagos problémáról addig beszélgetni, amíg fel nem bukkan a mindenki számára legjobb megoldás.

 Mintha a nő lenne könnyed és finom, a férfi meg erős és nyugodt. Ám ez csak a látszat. Minden, ami a párkapcsolatunkban megjelenik, mindkettőnkre jellemző - a "pozitív" és a "negatív" tulajdonságok egyaránt. A könnyedség mögött is ott az erő; a nyugalom mögött is ott a finom, apró mozdulatok sokasága.

 Ha így viszonyulunk egymáshoz, mindketten a képességeink legjavát tudjuk nyújtani mind a kapcsolatunkban, mind az életünkben, és rendkívüli dolgokat vihetünk véghez együtt. Ha pedig szükségét érezzük, akkor odahívunk egy segítőt, aki a figyelmével vigyáz ránk, amíg egy veszélyesnek tűnő élethelyzetben vagyunk ...