2014. február 24., hétfő

Lent


 Belekerültem a mélypontba, nem akarok lejjebb kerülni.

Találtam az alábbi cikket amire az eszem azt mondja igen ez segít ezt kell csinálni, hogy felálljak, de most még nem megy ezért idemásoltam, hogy ha lesz erőm akkor nekikezdek és boldog leszek...

 Ezek az egyszerű agyi trükkök segítenek abban, hogy megússzuk a csúcs- és mélypontokat, s egy kiegyensúlyozottabb áramlás felé mozduljunk el:

Meditáljunk! Csaknem valamennyi spirituális lista vezető helyén megtaláljuk a meditációt. Semmi sem helyettesítheti a szívközpontunkhoz való eljutást a spirituális ösvényen.
Legyünk szerelmesek! A szerelem a legjobb módja annak, hogy örömöt éljünk át.
Hallgassunk felemelő zenéket! Bármi elfogadható, ami jó érzést kelt bennünk, s nem számít, hogy mások mit gondolnak.
Nevessünk! Jöjjünk össze a pozitív beállítottságú barátainkkal és érezzük jól magunkat, vagy akár nézzünk olyan komédiasorozatokat, amelyek harsány kacajra fakasztanak bennünket. Egyszer-egyszer a tévé hasznos eszköz is lehet. Nézzünk fergeteges vígjátékokat a moziban és közben leljük örömünket egy kis bio-popcornban.
Mosolyogjunk! Próbáljuk meg most felfelé kanyarintani a szájunk szélét és figyeljük meg, hogy érezzük-e az energiát, amint végigfut a testünkön. Próbáljunk meg mindenkire mosolyogni, akivel összefutunk a zöldségesnél és figyeljük meg, hogy át tudjuk-e ragasztani másra is ezt az érzést. Már önmagában ettől jól fogjuk magunkat érezni belül.
Táncoljunk! A tánc olyan mozgásra készteti az endorfinokat (boldogsághormonokat), amire semmi más nem képes. Táncolj úgy, mintha senki sem látna.
Fürödj a napfényben! A Napunk az az üzemanyag, amire szükségünk van ahhoz, hogy eloszlathassuk a negativitást. Ha olyan helyen élsz, ahol kevés a napfény, képzeld el, hogy kint vagy a napon, vagy hogy egy napsütötte helyre mész el üdülni.
Készíts emlékeztetőket! Helyezz el cetliket az ágyad mellett, hogy amikor felébredsz, akkor azok a céljaidra emlékeztethessenek. Tegyél belőlük a munkahelyedre, a konyhádba és a fürdőszobai tükörre! Bármiről szólhatnak, amit csak akarsz, de kezdd a következővel: „Boldog vagyok, egészséges vagyok, és szabad vagyok.”
Ha nem sikerül elsőre, akkor is próbálkozz, és csak próbálkozz…

Ha ledob a ló, akkor bölcs dolog újra nyeregbe pattanni. Gyakorolgatni kell, mire a sok éves programozást kitörlődik. Végül azon fogjuk magadunkat kapni, hogy egy kicsit gondtalanabbnak érezzük magunkat, s még ha vissza is esünk a negatív mintába, csupán a tudatosságunkra van szükség ahhoz, hogy a dolgokat visszatereljük a másik irányba.

Ez a folyamat nagyon fontos abban, hogy magunkat a jelenre hangoljuk, miközben átváltoztatjuk az érzelmeinket, amelyek a múltbéli, a jövőbeli és a jelenlegi életünk karmával átitatott mintái.

Forrás: http://www.wakingtimes.com/ Fordította: Száraz György   szabadon ébredők